Logga in
Lokaler och utrustning Lokaler och utrustning

Datoranvändare

Lokaler för utställningar och möten

Biblioteket erbjuder gratis utställningsplats till föreningar, kommunala institutioner, skolklasser och andra icke kommersiella institutioner. Det finns också möjlighet att använda bibliotekets skärmar och montrar. För att boka utställningplats och läsa mer gå till Utställningsplats.

 

Grupprum och studieplatser

Nu kan du låna ett enskilt rum för grupparbeten eller mindre möten. Rummet finns i anslutning till tidningsavdelningen på övre planet och har plats för upp till sex deltagare. Bärbara datorer kan lånas i informationsdisken på plan 1. Rummet bokas och låses upp av personalen.

Vill du sitta i en tyst miljö finns det ett tyst läsrum på plan 1 bakom informationsdisken. Du går in från musikavdelningen.

 

Distanstuderande och tentamen

Studerar du på distans kan du använda någon av våra bokningsbara studieceller för att följa föreläsningar och delta i seminarier. Utrustning för kommunikation finns att låna på biblioteket. Du har också möjligheten att få tentera här på biblioteket om din skola tillåter det. Vi ordnar med lokal och hantering av tentan. Däremot kan vi inte åta oss att vara tentavakt. Kostnaden 200 kr erläggs kontant i samband med skrivningen. Vid fakturering tillkommer en administrativ avgift på 50 kr och vi behöver då faktureringsbekräftelse före tillfället med uppgifter om adress, referenskod, referensnamn och organisationsnummer. Kontakt för tentor är Ola Gustafsson, ola.gustafsson@norrkoping.se, och Pontus Gunnarsson, pontus.gunnarsson@norrkoping.se

 

Datorer och teknik på biblioteket

Internet, ordbehandling, skanning, utskrifter, faxning, layout, bildbehandling... På Stadsbiblioteket kan du utföra eller få hjälp med många IT-tjänster.

Datorer
Norrköpings Stadsbibliotek har många datorer, alla har tillgång till Internet. Om du vill använda en dator längre än 15 min behöver du boka den. Det gör du under boka dator. Det finns också ett antal Internetdatorer för kortare ärenden, dessa kan avändas direkt utan att boka tid. I datorerna finns bland annat Office-paketet. Du kan använda USB, CD mm och skriva ut dokument

Har du egen dator kan du använda vårt trådlösa nätverk Open WiFi Norrköping. I låneexpeditionen kan du också låna en av våra bärbara datorer eller iPad med trådlöst internet och använda dem var du vill i biblioteket. Dessvärre går det bara att skriva ut dokument från bibliotekets stationära datorer.

Dator med talsyntes, förstoringsprogram och program för läs-och skrivträning finns i ett särskilt rum på andra våningen. Datorn kan bokas med särskilt lånekort som fås i informationsdisken på bottenvåningen.

Utskrifter och kopiering
Datorerna är kopplade till skrivare i informationsdiskarna. Utskriften är svart-vit och kostar 2 kronor per sida. Färgutskrifter kan du få hjälp med i informationsdiskarna och kostar 10 kronor per sida. Samma priser gäller för kopiering. Det går inte att skriva ut ifrån vårt trådlösa nätverk.

Skanning
Du skannar enklast på våra två kopiatorer (en kopiator på varje våningsplan). Det finns också en skanner kopplad till dator 201. Inskannade dokument kan sparas på USB eller skickas med e-post. Att skanna dokument är kostnadsfritt.

Fax
I informationsdisken på övre planet finns en fax som sköts av personal. Kostnaden för fax inom Sverige är tio kronor per sida, till utlandet kostar första sidan tjugo kronor. Fax som är skickade till biblioteket lämnas ut till en kostnad av två kronor per sida. Biblioteket ansvarar inte för kvalitet eller utlämningstjänst. Numret på faxen är 004611152713.

Film- och ficheläsare
På släktforskaravdelningen finns rullfilmsskanner och en mikroficheläsare öppna att använda utan bokning. Utskrifter från skannern kostar 2 kr/s. Det går också bra att spara på USB-minne.

 

Övriga tjänster

Biblioteket kan hjälpa dig med en rad andra funktioner som bildbehandling och layout. Skicka dina önskemål med e-post till stadsbiblioteket@norrkoping.se eller SMS:a på 0730-12 04 62 15 43 eller använd formuläret under Handledning så kontaktar vi dig inom en vecka.

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss