Logga in
Biblioterapi och Läsa för livet Biblioterapi och Läsa för livet

Biblioterapi och Läsa för livet

Läsning som läkning

En introduktion till biblioterapi och en presentation av projektet Läsa för livet med Inger Händestam - samtalsterapeut, handledare och projektledare i Läsa för livet.

Under de senaste åren har intresset för hur skönlitteratur och poesi kan användas i hälsofrämjande syfte ökat i Sverige. Biblioterapi (användning av litteratur för att främja människors hälsa) har börjat användas i samtalsgrupper i olika sammanhang. Studieförbundet Sensus driver projektet Läsa för livet. Det är finansierat av kulturrådet och utvecklar ett biblioterapeutiskt metodmaterial som riktar sig till folkbildningens alla målgrupper.

Folkbiblioteken arrangerar fördjupade boksamtal bland annat i existentiella frågor. Sveriges första akademiska utbildning i det biblioterapeutiska arbetssättet startade hösten 2017. De som hittills gått utbildningen kommer från en lång rad yrken – däribland psykologer, läkare, lärare, bibliotekarier, litteraturvetare, präster och socionomer.

Föreläsningen är en del av Norrköpings kommuns psykiatriska vecka.

Ingen förbokning eller kostnad.

Dag: 15/11
Tid: 16:30
Plats: Mellanrummet
Medarr: Norrköpings kommun och Sensus studieförbund

 

Program för våren 2017

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss