Fler personaltips
Björn Jarl

Björn Jarl

Favoritförfattare:

för tillfället, Warren Ellis och Flannery O'Connor. Är även rätt nyfiken på Christopher Tolkiens nya bok som kommer i år.

Favoritpod:

My dad wrote a porno

Om jag kunde resa i tiden skulle jag vilja träffa:

Det här med tidsresor gör mig lite illa till mods. Om jag träffar mig själv, kommer det att bli som i Timecop och vi båda smälter ihop? Nej då vill jag inte resa i tiden. 


Vill tipsa om:

Flannery O'Connor

Mitt boktips blir mer ett författartips, jag har själv precis upptäckt den amerikanska författarinnan Flannery O'Connor.
En sträng katolik som behandlade sina karaktärer och historier med skoningslös brutalitet och närmast surrealistiska händelseförlopp.
Det verkar lovande!

 

 

Tidigare tips:

Karin Johannissons bok; Den sårade divan : om psykets estetik.Karin Johannissons bok; Den sårade divan : om psykets estetik. Vem är galen? Och hur kan man förklara galenskap? Karin Johannisson undersöker på ett skarpsynt vis hur definitionen av galenskap förändrats genom tiden och hur det kommer sig att en mans galenskap ofta trivialiseras, men en kvinnas galenskap ofta medför skam och utfrysning, men den galne kan med lite list ändå skapa ett stort handlingsutrymme i sin diagnos. Och när är galenskapen ett skådespel och vad är egentligen sann, patologisk galenskap? 

Både en vacker inblick i människans inneboende skörhet såsom en kuslig inblick i den svenska psykiatrins historia.


Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Mobilwebb
Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss