Fler personaltips
Marita Hjärpe

Marita Hjärpe

Favoritförfattare:

Roy Jacobsen

Bästa Film/tv-serie:

Hous of cards

Fritidsintressen:

Resor

Favoritmat:

Lever och Strömming

Lyssnar på (musik):

Allätare

Vill tipsa om:

Ola Larsmos Swede Hollow

Ola Larsmos Swede Hollow. Swede Hollow är en öde plats i Minnesota. Men för drygt 100 år sedan bodde här många svenskar som aldrig riktigt lyckades ta sig in det nya samhället, illa sedda av såväl amerikaner som av mer framgångsrika svenskar. Man får följa några svenskar som familjen Björn som flyr från en katastrof,  David jagar en förlorad och hopplös kärlek och Inga som söker större frihet, från överfarten till deras liv i Swede Hollow, en slum som stadens myndigheter beskrevs som ett pesthål. En fantastisk levande roman om några svenskars öden och deras längtan efter ett bättre liv.

Tidigare tips:

Snökimonom av Mark Henshaw

Mark Henshaws Snökimonon En dag får den pensionerade Auguste ett brev från en ung kvinna som säger sig vara hans dotter. Samtidigt får han en ny granne, en japansk professor. De börjar prata med varandra. Professorns historia blir alltmer obehaglig. En fascinerande och spännande berättelse, för att inte tala om upplösningen.


 

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Mobilwebb
Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss