Fler personaltips
Pontus Gunnarsson

Pontus Gunnarsson

Favoritförfattare:

Dött lopp mellan Pär Lagerkvist och Lina Wolff.

Om jag kunde resa i tiden skulle jag vilja träffa:

Mitt i prick

Favoritmat:

Säkert något som ger mig cancer. 

Lyssnar på (musik):

Samt andra ljud, exempelvis människoröster och skall från små hundar.


Vill tipsa om:

Lina Wolff, Bret Easton Ellis och de andra hundarna

Lina Wolff är högaktuell sedan hennes senaste bok, De polyglotta älskarna, kammade hem Augustpriset 2016. De polyglotta älskarna är sannerligen en fantastisk bok, men jag vill slå ett slag för Bret Easton Ellis och de andra hundarna som släpptes 2012. I den vävs ett antal historier samman och trots att det inte görs på ett lika underfundigt och, för läsaren, belönande sätt som i efterföljaren så är berättelsen befolkad av människor med öden som fascinerar.

Wolff låter sina karaktärer agera på ett ganska stramt och återhållsamt sätt, det är som om inga handlingar riktigt kan tränga igenom de levnadströtta personer berättelsen kretsar kring. Samtidigt lär vi ändå känna dessa människor på djupet, om det nu går att tala om ett djup, genom beskrivningar av deras känsloliv och tankar. Stundtals känns det nästan Kubriskt i sin syn på mänskligheten, fast med en inblick som gör att hela berättelsen grundas i någon slags förhöjd verklighet. Det är ett transliknande tillstånd som är nästintill beroendeframkallande.

 

 

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Mobilwebb
Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss