Språk Språk
Logga in
Ny i Sverige Ny i Sverige
Vy Norrköping

 

Är du ny i Sverige? Då kan biblioteken hjälpa dig på flera sätt.

 

Böcker och media

Böcker och media

Du kan låna böcker som hjälper dig att lära dig svenska. Till exempel finns lexikon, böcker som förklarar grammatiken på ditt hemspråk och övningsböcker.

 

Du kan låna böcker på lätt svenska. Böckerna är skrivna med enkla ord och korta meningar.

 

Du kan komma hit och läsa nyhetstidningar på lätt svenska. Även tidningar på många språk, till exempel engelska, arabiska och farsi (persiska).

 

 

 

Aktiviteter

På Norrköpings bibliotek har vi flera aktiviteter som är gratis.

 

Språkcafé – hit kan du komma för att träna svenska. Språkcafé har vi även på biblioteken i Hageby och Vilbergen.
 

Läxhjälp – om du behöver hjälp med läxor som du har fått i skolan kan du komma hit.

Svenska med baby – om du har barn som är 0-2 år är du välkommen hit. Här kan du träffa andra föräldrar, pratar svenska och fika. Tillsammans läser ni sagor och sjunger för barnen.

Lättläst Bokcafé – Vi träffas och pratar om lättlästa böcker. Varje gång pratar vi om en ny bok. Om du vill kan du låna boken och läsa den i förväg. Du är välkommen även om du inte har läst boken.

 

 

 

Har du några frågor? Då kan du besöka ditt närmaste bibliotek och fråga en bibliotekarie. På stadsbiblioteket finns det personal som talar arabiska.

Välkommen!

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss