Aktuellt Aktuellt

Min syster är en ängelEn av Sveriges främsta barn- och ungdomsförfattare har gått bort. Ulf Stark blev 72 år. Han började med att skriva dikter och en roman, men det var när han skrev Dårfinkar och dönickar som det stora genombrottet kom.

Dårfinkar och dönickar handlar om Simone som börjar i ny klass och där hennes klasskamrater misstar henne för pojke. En roll hon spelar med i till en början. Boken blev också en lyckad tv-serie i slutet på 80-talet.

Efter den här boken kom det flera blivande klassiker, Min vän Percys magiska gymnastiskor och Kan du vissla Johanna. Den senare med illustrationer av Anna Höglund. 

Ulf Stark var nominerad flera gånger till Augustpriset och han fick det också 1996 för Min syster är en ängel, en bok som även den var illustrerad av Anna Höglund.

Läs mer på Dagens nyheters hemsida där Lotta Olsson skriver ett fint porträtt av Ulf Stark.
http://www.dn.se/kultur-noje/lotta-olsson-ulf-stark-skrev-sa-att-man-forstod-hur-stort-livet-var/

Se alla Ulf Starks böcker på biblioteket, https://goo.gl/O8en3d

Omskrivet i tidningarna och bloggat
    1    
I radion och på TV
    1    
Prisbelönta författare och böcker
    1    
Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Mobilwebb
Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss